Redbull och Dubbel espresso !!!

Jag kan inte förstå varför jag är så trött hela tiden. Måste verkligen hitta ett gym snart. så jag kan börja träna igen och så att min kropp kan vakna till liv. Just nu häller jag i mig redbull och espresso för att orka plugga om dagarna. 

Men skolan går fortfarande bra och imorgon ska jag skriva mitt cv på italienska så att jag kan börja söka lite jobb. Är så rastlös om dagarna! behöver verkligen hitta ett jobb och ett gym snart!  

Nu undrar säkert ni som hört att jag skulle praktisera på en reklambyrå varför jag inte skriver något om de.
Jag tänker vänta med att börja min praktik tills jag kan hantera italienskan bättre och tillsvidare söka lite jobb så att jag kommer in i språket fortare plus att lite extra pengar är ju alltid bra att ha =)   


Ciao Ciao, A presto!!!!


Köpenhamn på fredag!!



Nu är kläderna för Sensation inhandlade!
All White !!!!  På lördag kl 20 gäller de!!

www.sensation.com  <----

Blandade Bilder.


Kvällsprommenad  i parco sempione!







solen skiner i milano!!

25 ottobre!


Det är den 25 oktober idag och över 20 grader!, snart november!!

Tror ni mig om jag säger att jag har lyckats att bränna mig i solen idag?
svar: Ja, hur känslig kan man vara!!!


Den "Italienska" utflykten ;)

Då var det lördag och jag och Erika bestämde oss för att leta reda på lite outlets utanför milano. Så här gick det:P
Jag bor vid metro stationen Loreto och Erika skulle hoppa på en station senare på piola. Det började med att tunnelbanan var försenad och det rätta tåget som vi skulle åka med skulle komma först om 10 min. Så jag tänkte att jag tar ett annat tåg och åker bara en station till Erika. Då när jag kliver av så hoppar erika på tåget istället och säger att detta var det rätta tåget. vi diuskuterade lite om vad som skulle vara rätt men vi beslutar oss om att sitta kvar på tåget...vilket visade sig senare att det var helt fel. 



Så vi måste därför gå av och byta tåg igen. När vi hittat vilket tåg vi skulle med missade vi de med ca 3 sek. Så vi fick vänta 20 min igen.

Väl framme i Cernusco så frågar vi om vägen till en Outlet.  En kille som då jobbar på Metrostationen säger att vi skulle åkt en station till annars var vi tvugna att gå 3-4 km. Så det var bara att gå ner igen och vänta 15 min tills nästa tåg.

Väl framme så börjar vi gå efter vägbeskrivningen han givit oss. Vilket visade vara helt fel. Vi hade då hamnat i ett industriområde med endast bilvägar. Så där mitt i ingenstans vandrade en svensk och en finsk tjej längs motorvägen och letade efter en outlet.  Efter en stund stannade en bil och frågade om vi behövde hjälp.

Det var en mycket vänlig pappa med sin son som tog sig tid att köra oss till outleten men först visade han oss lite andra bra outets i området och även vart närmaste metrostation fanns.

Outleten var ingen direkt hit så det var bara att börja vandra mot ett köpcentrum som fanns i området ;P
Här fanns det iaf en gångväg=) 

På väg mot köpcentrumet gick vi förbi en mycket bekant byggnad och självklart gick vi in och handlade en heldel =)  så med andra ord som ni ser, vår italienska tripp blev inte så italiensk utom väldigt svensk:P



Ikea och H&M ;) 

Från ikea var det lätt att ta sig hem,  Ikea buss direkt till metrolinje ochsedan bara några stationer så var man hemma =)

Sempre Apertivo =)





Fare lo shopping!



Man kan inte direkt säga att jag har tränat något sen jag kom hit, men jag letar febrilt efter ett gym som kan passa mig.  Istället köpte jag en stor limegrön pilatesboll.  så nu är det inget fusk som gäller, back on track. Varje morgon och kväll!

Sedan har jag sprungit runt i hela Milano och letat efter ett par sköna höst stövlar.
Molto difficile!!! men tycker jag hittade ett par som var helt okej. Och med nya skor kommer nya skavsår :/
Men nu kommer det mindre roliga.
compeed skavsårplåster kostar ca 45 kr i sverige.
Här i Milano betalde jag 8 euro, alltså ca 80 kr!!!!!

Svenskmat!



Efter 3 veckor i milano har man redan börjat sakna lite svensk hurmanskost. 
Elin och Erika har ju varit i Sienna en månad innan de kom till Milano så när jag bestämde att vi skulle laga
stekt torsk med potatismos blev de jubel i huset =)  

un bicchiere il vino e un gioco , grazie!




Igår kväll gick jag och camilla till en Apertivo som ligger runt hörnet där hon bor, p.ta genova.
Där kunde man få låna ett sällskapspel medan man åt och tog en drink.

scusa, vorrei un bicchiere di vino bianco e il gioco cluedo grazi ;P

Level 2 på måndag=)

Ciao ciao ragazzi!!

Idag är det fredag och jag  fick  tillbaka mitt level test och jag klarade de med stooor marginal, :D
Så på måndag börjar Level 2 i italienska.

Ikväll blir det Apertivo med tjejjerna och säkert utgång efter det.  Men dock inte allt för långt bort pga av att det är strejk i kommulantrafiken idag, så ni kan ju själva gissa hur traffiken är i milano då:P
Att försöka få tag på en taxi lär ju vara helt omöjligt.
Så med andra ord inga High heels idag inte, för det blir att gå hem ;)




Äntligen internet igen!

Ciao!!

Äntligen har vi fått internet i lägenheten =)
Nu lovar jag att jag kommer lägga upp mer bilder och uppdatera er om vad som händer här i Milano.

Lite som har hänt nu under dagarna som gått är att jag flyttat till en ny lägenhet.
Det är en stor lägenhet som jag delar med 4 italienare.  Vi har alla ett varsitt rum på va 25kvm sedan delar vi kök och badrum(2 st). Alla är jätte trevligt och de försöker enbart prata italienska med mig =)

Skolan går super, idag hade vi vårat första "livello" prov, vi får svaren på fredag om vi klarade de.
får man mindre än 65% rätt på provet måste man gå om livello 1. Om man klarade de så får man börja på steg 2 på måndag =) *håll tummarna*

bilder på lägenheten kommer snart, ska en tur till ikea först och göra de lite hemtrevligt =)

Puss

Buonanotte!

Godnatt mina kära =)

Har precis kommit hem från en sk, Apertivo. 
Vanligtvis pågår en apertivo mellan 18-02, men jag gick hem tidigare för de känns som om jag är på väg att bli lite förkyld.  Iaf, de kostar runt 5 euro och då ingår det en stor drink och mat.
Ikväll var det faktiskt riktigt god plock mat.  spenat med ost, olika bröd , flertal olika kalla pasta rätter. massor av olika saker =) mums. 

Men nu ska jag sova, en dag imorgon med, och då blir det äventyr! :D

Ciao!!!!

pazzo!


io =)


taket på il duomo


högst upp på il Duomo=)



Idag när det var så fint väder var vi bara tvugna att gå upp på taket på il duomo.  Det var verkligen en helt fantastisk utsikt över hela milano =) 


Trafiken är galen.


Trafiken är väldigt annorlunda här.
under nätterna stänger de av trafikljusen så att de lyser gult åt alla håll. Så de gäller att man ser sig för när man kör under nattens timmar. En bil framför oss blev påkörd i en korsning för att de åkte ut för fort utan att kolla sig för. Hur galet är inte de? hur idiototiskt är det inte att stänga av trafikljusen?   Endast några få korsningar har kvar de vanliga trafikljusen under natten.  

vill du ta med din drink?



Jag blev först som sagt chockad när jag fick drinken och tog en klunk, att de är så starka.
Men jag blev verkligen förvånad när vi stod utanför baren på gatan med våra glas. ( Det är inget avspärrat område man måste hålla sig inom, om man vill kan man ta glaset och gå) 
iaf, när vi stod där så kommer det fram en tjej som jobbar på baren och ger oss ett varsitt plast glas. Hon sa att de stänger så de behövde glasen men att vi gärna fick hälla drinken i ett plast glas för att kunna ta med oss till nästa ställe.

Annorlunda mot Sverige. Ja verkligen! 

i ragazzi


Tommaso Mezzavilla e Luciano  Semeria

La mia Finesettimana .

Buongiorno!

I fredags efter skolan gick jag och Camilla och satte oss på en ute servering och drack ett varsitt glas Mousserande, till de serverades de lite oliver och lantchips.  Vi hade de jätte trevligt och satt och diskuterade lite om skillnaderna mellan Sverige och Italien. 

Efter gick jag hem och tog de lite lugnt innan jag gjorde mig i ordning inför kvällen.
Det är väldigt avslappnad stil här när man går ut, iaf här i Milano. Stureplan stil kan man nästan glömma. Så med andra ord ,mina klänningar jag tog med mig ligger orörda i min resväska:P men som tur är, är det helt okej att "style it up"  with some Highheels :D  

Medans jag gjorde mig i ordning lagade Tommaso och Luciano maten. Till maten öppnade vi en flaska vin och efter började kvällen. Först åkte vi till en rockbar och tog en varsin drink.
Även här kan man glömma Sveriges Drinkar. I Sverige är det 4cl sprit , här är det 4 cl dricka resten sprit (för 7 Euro). Vilket inte jag viste så jag drack upp min drink i samma fart som om jag varit hemma =  ingen bra idé. 

Efter den drinken gick vi vidare till en annan bar med mer rnb, fick även en drink där och sedan var min kväll gjord om man säger så.  Det var en mycket trevlig kväll=)

Lördag, igår =) så var vi hemma hos några vänner till Tommaso och Luciano. De lagades italienska pasta och de dracks massor av vin. vi var 4 från brasilien, 2 italienare och  jag som ensam svensk=)
Språk under kvällen var allt från engelska, spanska, portugis och svenska.  Många skratt blev de kan man lätt säga. Vissa ord har en betydelse i ett språk och helt annan i ett annat.=) 


Un bicchiere di spumante



Fredag äntligen=)
självklart är det tillåtet att ta ett glas mousserande kl 14.30 =)

Det här är camilla, en jätte trevlig tjej från Sthlm som också går på Linguadue.

Lindsay Llohan

Ciao!!

Idag fick jag höra ett lite roligt ryckte på skolan.
Det är så att Lindsay Llohan går tydligen på samma skola som jag, Linguadue, Fick höra senare att det var tydligen fler som hade sett henne.

Efter skolan är vi ett gäng som brukar gå till något trevligt ställe för att äta och snacka lite. En kille som sitter mittemot mig berättar att han hade hört rycktet av en på skolan som även hade pekat på mig och sagt: Titta där är hon. Lindsay Llohan! Han ville T.O.M ta en bild !

HAHAHA




Mycket i skolan, men SÅ kul det är =)

Ciao Ciao!!

Det går riktigt bra i skolan, jag är i skolan varje vardag mellan 9-12.30. 
Efter skolan går vi och äter lite lunch för att sedan gå igenom lite vad vi lärt oss under dagen.

Som det ser ut nu och vad som skulle vara bäst, är att jag går i skolan och läser italienska i ca 2 eller 3 månader  och sedan åker hem under julhelgen, för att sedan åka tillbaka för att börja min praktik på reklambyrån  i januari.
Vi har bestämmt att då jag känner mig lite säkrare på italienskan så ska jag säga till så att jag kan börja min praktik. 

ska iväg nu snart så skriver mer ikväll eller imorgon.

Puss på er!!



Jag och Junior



Här har jag och min nya vän Calos Junior (brasilien), vi har precis varit innuti och tittat i Il duomo.

Första dagen i skolan=)

buonasera!!!

Idag var det första dagen i skolan, började med att jag fick göra ett "nivåtest" när jag kom dit.
Jag hamnade i en högre än vad jag valde.
Det är bättre att börja lite under så att man hänger med från start och det var väldigt klokt av mig för det var fullfart på den klassen. Riktigt roligt var det =)
har redan fått massor av läxor jag ska göra så vi hörs imorgon!!!
Ciao Ciao!!


Stadsvandring.



Parco sempione



Det var så skönt i solen så vi slumrade till en stund :)

Jag och Erica i Parco Sempione


Parco sempione



Här sitter vi och markerar på kartan vart vi har varit under dagen =)

Söndag i milano!

Idag har jag och tjejerna varit på en secondhandmarknad i Bonola, som ligger ca en kvart med tunnelbanan från Il duomo. Tjejerna skulle köpa en varsin cykel och vi hade hört att det fanns billiga där.
Det fanns verkligen mycket "crap" och jag hade absolut inte tålamod till att leta efter några fynd, jag var mest där för sällskapet och att vara smakråd =) 

Det blev iaf en lyckad shopping dag för tjejerna, vi kom därifrån med 2 cyklar och lite konstböcker.
När vi kom tillbaka in till stan åkte vi till  Castello Sforzesco som är ett stort slott som ligger mitt i centrala Milano. Slottet ligger i anknytning till en jätte stor och fin park, Parco Sempione, även idag var det över 25 grader så vi bestämde oss för att lägga oss en stund i parken för att få lite sol =)

Ang festen jag skulle på igår på Piazza leonardo da vinci så kan jag säga att det inte blev något. Polisen hade fått reda på festen och det var ca 20 polisbilar som vaktade hela parken. Med andra ord så blev det en tidig kväll för mig =)

Imorgon är det min första skoldag på Linguadue och jag ska infinna mig kl 8 för att göra ett s.k nivåtest.
Ska bli riktigt kul  att börja skolan igen :)

Ciao!

Stasera e una festa in piazza Leonardi da vinci!

Nu är jag snart redo för att gå på min första gatu/torg fest här i Milano.
Tänkte ta spårvagnen runt 22 tiden till piazza leonardi da vinci för att möta upp tjejerna som jag träffade idag.
Men fick precis reda på att inga spårvagnar,bussar eller tunnelbanor går efter kl 00.30. 

Men Ni kan vara lugna, jag tänker ta taxi hem och jag har min guardspray med mig ;)  

Skriver imorgon om hur det var =)

Ciao!!

Klotter överallt =/



Finns många fin byggnader och gränder, men som ni ser är det väldigt mycket klotter överallt.

il Duomo



Här är inte bara en bild på den kända kyrkan il duomo, utan kolla himlen :P


Elin och Erica



När jag satt i parken och läste lite italienska så kom de fram en tjej och sa:  
- hej (på svenska)   Jag blev jätte förvånad och tittade upp. Hon sa att hon såg att min ordbok var svensk.
 Vi bytte nr och idag möttes vi upp för att se oss om i Milano.

Giardini porta venezia


Eftersom det är runt 25-27 grader här så har jag spenderat endel timmar sittandes i solen.
Parken heter Giardini pubblici indro montanelli men alla kallar den porta venezia.

Viale premuda



Här är det som jag bor =)
Lägenheten ligger väldigt centralt och de tar ca 10 min till il duomo och alla stora shopping gator.

Äntligen är jag i Milano =)

Hej familjen och alla vänner.

Ni kommer alla bli förvånade över att jag har skaffat mig en blogg. Men det var någon som viskade i mitt öra att de kan vara ett ganska så  kul sätt att hålla er uppdaterade om vad som händer under mina månader i Italien.  Att ringa varje dag kan vara ganska så dyrt så nu kan ni hålla kolla på mig genom att gå in och läsa min blogg :)  

RSS 2.0